Двама водолази влязоха в морето и се качиха на кораба Vera

...
Двама водолази влязоха в морето и се качиха на кораба Vera
Коментари Харесай

Сагата с „Vera Su“ приключи - няма да бъде спасяван

Двама водолази влязоха в морето и се качиха на  транспортен съд а „ Vera Su “. Последният водолазен оглед сподели, че има множество пробойни по заседналия кораб. Експертите ще огледат какво е положението му сега.

На място имаше катер на морските сили, който прави подхождане към транспортен съд а. Експертите би трябвало да проверят навигационната апаратура и да вземат документи, нужни на следствието, които капитанът не е взел при евакуацията на екипажа.

От " Морска администрация " оповестиха, че машинното поделение на транспортен съд а е запълнено с вода, като корпусът му е злепоставен и не може да бъде избавен

" Причината са вратите, които не са с задоволително положително уплътнение. Така плавателният съд се счита за потопен. Корабът е в заседнало устойчиво положение, което не разрешава той да се пречупи. Няма по какъв начин и да потъне повече, защото напълно лежащ на дъното ".

От администрацията прибавиха още, че необходимите документи не са били конфискувани от водолазите, защото ситуацията не е разрешавала. 

Видеоматериалите и фотосите, направени от водолазите, ще бъдат прегледани на следващия ден. От управляващите чакат транспортен съд особственика да разгласи, че или изоставя транспортен съд а, или ще продължи да прави някаква активност по извличането му като потънало имущество.

Има опция да се отворят люковите закрития, с цел да бъде разтоварен товарът, само че интервенцията ще бъде доста комплицирана.
 
Ще бъдат взети проби както от водата, по този начин и от товара, защото има подозрения, че в азотния тор има и други субстанции, които могат да провокират замърсяване. Ще се проверява и дали институциите са реагирали в точния момент и съответно на обстановката.

Според синоптиците времето ще продължава да бъде дъждовно и вятърът ще остане мощен и през идващите дни. Метеорологичните условия ще се подобрят чак идващия понеделник.

По-рано през днешния ден стана ясно, че съгласно досегашните доказателства, повода за засядането на транспортен съд а е заспиване на вахтения офицер в продължение на 15-20 минути. Преди брега, транспортен съд ът е трябвало да завие наляво, само че той траял напряко.
  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР